Kapcsolat
Csontösszerakó-szülés után

Csontösszerakó-szülés után

A szüléssel hatalmas életerő vesztés is törtéik. Össze kell zárni a megnyílt méhet, a csontokat a helyükre igazítani, és a Boldogasszony ágyában időzni 6 hétig a szülés után, hogy az Édesanya visszatalálhasson a saját erejéhez, egy hatalmas beavatás:a szülés misztériuma után. A kisbaba védelmét a szülőknek kell megteremteni,ebben is segítünk.

Finom technikával gyógynövényes fürdő után olajos méhmasszázst követően rebozó kendővel a női test-lélek összerendezését segítünk elő.

Ezen a szertartáson házhoz megyünk, és ősi magyar rítusokkal tiszta teret segítünk teremteni a világszép gyermek növekedéséhez. Szülei felrajzolhatják a Csillagösvényét, és az otthon is megteremődik, melyben növekedni tud az új család.

A szertartás a Család születését ünnepelve, az Atya jelentőségét kihangsúlyozva, Az Otthon jelentésének megértésén át vezet egy kitágultabb és teljesebb valóságba érkezni.

A szer elvégezhetó már nagyobb gyermekekkel is, ha hiányzik az otthoni harmónia, sok a feszültség és kimerültség. Talán nyitva marad egy kapu, amit be kéne csukni, hogy újabb nyílhasson meg.

 Kb. 180 perc, 25.000 ft budapesten (vidékre plusz utiköltség)

a szert tartják:

 Kornhoffer Tünde jógaterapeuta és tanítványai

06202648449

Egy vélemény:

"Csodálatos, mennybéli, megismételhetetlen, elmesélhetetlen, felemelő, meghitt, intim, áldott volt az együttlétünk! Tünde és a női kör, két férfi energiával kiegészülve ismét olyat adott, ami meghatározza a további életünket! Minden jelenlevőnek és lélekben velünk ünneplőnek örök hála! Ennyi áldás, azt hiszem elég lesz Kicsinyemnek az életére!
Nagyon meghatódtam, nem találtam szavakat, csak néztem a babámat és Titeket és éreztem, éltem a szeretet csodáját! Köszönöm & hála! Csodálatosak vagytok! Szeretlek Titeket! ❤" (Réka)

A csontok összerakása zárószertartás egy a gyermekágy végén végzett mexikói gyökerű szakrális, meghitt és mély ceremónia. Ezen a lelkileg megerősítő, szeretette...ljes eseményen az anya egy rituális masszázsban részesül, válogatott gyógynövényekkel készült fürdőt vesz majd egész testét rebozo kendőkbe burkolják, mely segít, hogy csontjai eredeti helyzetükbe visszakerüljenek a várandósság 9 hónapja és a szülés során létrejövő testi elváltozások után. Itt nem csupán a fizikai zárásról van szó, de a gondoskodó érintések, a meghitt közeg, a gyógynövények illata, a lágy zene és a gyertyák fénye olyan hatással van minden érzékszervére, mely által teste képes lesz saját gyógyító mechanizmusait beindítani miután végigjárta a várandósság, a vajúdás és a szülés csodálatos, ám fizikailag és lelkileg egyaránt megterhelő útját. Méltó ünneplése ez azon folyamatnak, ahogyan nőből anyává vált. Az új anya és gyermek kettősét ünnepeljük tehát az anya által választott keretek között akár családtagokkal, akár egy támogató női körben vagy az apával meghitt hármasban.
A szülés során nem csupán testileg, de lelkileg és energetikailag is megnyílunk, így szükségszerű a méltó zárás, mely a kendők segítségével a test 7 pontján történik. Ez nem csupán a méh összehúzódását segíti elő, hanem a csontok eredeti helyzetükbe való visszailleszkedését is. A zárást követően az anyát meleg takarókba burkolják és hagyják pihenni miközben halk zene szól és gyógynövények illata lengi be a lakást. A teljes szertartás 2,5-3 órát vesz igénybe a saját otthonodban, hogy elegendő idő legyen a szülés és a gyermeágy zárását jelentő lelki folyamatok kibontakozásához. Ez a gyönyörű esemény a szülés utáni 6. héttől ajánlott, de a későbbiekben is bármikor elvégezhető, ha valaki úgy érzi, hogy a szülése(i) után lelki támogatásra, lezárásra, új kezdetek megteremtésére van szüksége és kimondottan ajánlott koraszüléssel, vetéléssel, vagy traumatikus szülésélménnyel járó lelki elakadások oldására. Ehhez tartjuk, mi dúlák a teret, hogy a végén feltöltődve, megerősödve vághass neki az anyaság szépséges, de kihívásokban bővelkedő útjának. 

(írta Emese Ibolya, Szentendrei dúla, Anaya nőijógaoktató)

Tárhely szolgáltatónk a Gyümölcstárhely.